2021. február 23., kedd

Mesterek mester feleségei: Ismerjétek meg Patakiné Zsíros Anikó, III. danos mestert

🎙 Kicsit személyesen kezdve a beszélgetést, hogyan és mikor ismerkedtetek meg a férjeddel – Pataki Krisztián VI. Danos mesterrel, a taekwon-do volt-e előbb, vagy a szerelem?

👉 Már taekwon-doztam amikor megláttam és megszerettem a férjem.
1999.05.22.-én találkoztunk egy Kick-Box Világkupán, akkoriban még nem sok taekwon-dos indult ezen a versenyen, így hát Krisztián könnyen kiszúrta magának a taekwon-dos lányt. Drukkolt a meccseimen, ami igazán imponált. Aznap este Kokó meccs ment a tévében, Krisz szállásán állítása szerint nem volt TV, megkért hadd nézhesse a mi szállásunkon.

Emlékszem aznap sikerült teljesen bolondot csinálni magamból előtte. Egy vicces kedvű csapattársam szó szerint vette amit kértem tőle, mivel jól sikerült a versenyem megjegyeztem neki, hogy A virágokat az ajtóm elé kérem. Na, Ő nem volt rest odatett egy hatalmas szobanövényt az ajtóm elé. Képzeld nem találtam meg a folyosónkon az ajtónkat (sötét volt), Krisztián totál buggyantnak hitt, hogy nem tudom hol lakom. Azóta is jókat nevetünk ezen. Ennek már 21 éve.

🎙 Ahogy a jól ismert mondás tartja: „Minden sikeres férfi mögött egy ugyancsak sikeres nő áll”. Vajon érvényes ez a megállapítás nálatok is a taekwon-doban elért közös szakmai sikerekre, vagy netán az élet más területein elért egyéni sikereiteknek is részese lehetett a párotok?

👉 Természetesen közösen értük el a sikereinket, megvan köztünk az egyensúly, illetve, hogy ki miben tud segíteni a másiknak.
Krisztián technikailag csúcsszuper, én pedig a szervezésben, logisztikában vagyok ott.
Ami nagyon klassz, hogy közösen határozzuk meg a céljainkat, és kivesszük a részünket azok megvalósításában.
Amikor valamelyikünk picit elbizonytalanodik, mindig ott a másik, aki tovább lendíti ezen. Szóval mindig számíthatunk egymásra!
A munkahelyemen rengeteg programot szervezek társadalmi felelősségvállalás témában, hol kere-kesszékes gyerekekkel sportolunk, hol hajléktalanoknak készítünk szendvicseket, gyermekotthonokban játszunk, és Ő mindig ott van velem. Szóval Krisz a biztos pillér az életemben.

🎙 A harcművészetek felépítését egyértelműen meghatározó övfokozati hierarchia mellett a családon belül számít-e valamit az eltérő övfokozat?

👉 Otthon egyenlő társként létezünk. Nem is lehetne másképp.

🎙 A gyerekek is taekwon-doznak? Szokott együtt edzeni a család?

👉 Egy 12 éves fiunk, és egy 10 éves lányunk van. Marcit egész pici korában megfertőzte a családi sport, Ő már komoly zöld öves taekwon-dos. Rengeteg versenyen elindult, rendre hozza az érmeket. Nagyon büszkék vagyunk rá.

Aida akrobatikus tornázott 3 éves kora óta, most gyermek fitnessben próbálja ki magát. De nem áll tőle messze a Taekwon-do sem. Ott van a versenyeken, bemutatókon is. Az egyik Spirit openen egy külföldi kislány valahogy lemaradt a saját súlycsoportjáról, majd hozzánk jöttek, hogy nincs-e a súlyában neki egy ellenfelünk? Aida már vette is fel a testvére kesztyűjét :).
Sokszor edzünk együtt, amit nagyon szeretünk.

🎙 Nőként van, amit másként élsz meg a taekwon-doban, máshogy látsz, vagy másképp csinálsz mint a férjed, vagy mint más férfi edzőtársaid?

👉 Edzésen nincs különbség nő és férfi között, ugyanazokat a feladatokat, technikákat gyakoroljuk.
Küzdelemben persze a fiúk mindig jobban vigyáznak ránk, amit itt is nagyon köszönök nekik.

🎙 Mit adott neked a taekwon-do?

👉 Mindent. A szuper társamat. Két csodálatos gyermeket.
Rengeteg barátot, ismerőst. Kitartást. Önbizalmat.
Szóval rengeteget köszönhetek a taekwon-donak, és a nagyszerű mestereimnek.

🎙 Szokta-e a férjed közösen kitárgyalni veled a taekwon-dos eseményeket, szakmai dolgait, klub-béli vagy szövetségi ügyeit? Kikéri-e és megfogadja-e tanácsaidat a párod?

👉 Mivel közösen alapítottuk, vezetjük a Budapesti Tigriseket, így igen szükség van arra, hogy megkérdezzük a másik véleményét. Így tudunk igazán jól működni.

🎙 Mi volt a legemlékezetesebb taekwon-dos esemény az életedben?

👉 Amikor Krisztián "edzőjeként" kint voltam a Brightoni Világkupán. Edzőként ülni a férjed mögött, egy ekkora versenyen, hatalmas élmény.
Hihetetlen sikereket ért el, és csodálatos volt ezt közösen megélni.
Mindig büszke vagyok rá, de amit akkor ott teljesített az valami emberfeletti. 3 arany és 2 bronzérem,1600 versenyző közül Ő lett a legeredményesebb.
Ez egy olyan élmény, amit az ember sosem felejt el.
Na, meg az a bizonyos Világkupa is meghatározó élmény az életemben ahol egymásba szerettünk. :)

🎙 Zárásként, mit üzensz a felnövekvő generációnak (a lányoknak külön?), szerinted miért érdemes a nőknek is harcművészetre, taekwon-do-ra járni?

👉 Legyetek bátrak, menjetek le egy taekwon-do edzésre, mert ott garantáltan jó társaságba kerültök. Nem ismerek olyan taekwon-do klubot, ahol ne lenne klassz a csapatszellem. Biztos vagyok benne, hogy rettentő sokat ad, bátorságot, önbizalmat, kitartást, önfegyelmet, barátokat, esetleg egy klassz férjet is :).

Szóval hajrá csajok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.