2020. október 4., vasárnap

Egy különleges dan mestervizsga

2020. október 3-án egy különleges dan vizsgán vehettek részt azok a mesterek és mester jelöltek, akik a márciusi vizsgára felkészültek, de akkor 1 héttel az esemény előtt azt törölni kellett. 




„Nehéz és bizonytalan esemény volt” – mesélt Harmat László Nagymester, a Magyar Taekwon-do Szövetség Elnöke – „Egy héttel korábban még nem voltak ennyire szigorúak az előírások, ennyire szigorú a zárás. Mostanra viszont elrendelték, hogy iskola nem rendezhet eseményt. Bementem a Tankerülethez, és szó szerint kikönyörögtem, hogy megint egy héttel a vizsga előtt nem tehetjük meg ezt a vizsgázókkal. Így kivételes esemény lett a mienk: először is zártkörű, csak a vizsgázók és mestereik jöhettek le. Nagyon szigorú előírásokat követtünk, szabadtéren rendeztük meg, maszkot és kézfertőtlenítőt használtunk, tartottuk a kötelező távolságot. Minden résztvevőnek ki kellett töltenie egy egészségügyi nyilatkozatot, és mindenkinek mértük a testhőjét. Az esemény után pedig egy teljes fertőtlenítést fizetünk, bár a létesítményt nem használtuk.” 




Így 21 klub 61 vizsgázójából 56 sikeresen zárta a napot. 20-an érdemelték ki az egy dant, 15-en a két dant, 13 új három danos mesterünk lett. 4-en a négy danos, 2-en az öt danos, és 2-en a hat danos fokozattal büszkélkedhetnek. 

Külön kiemelném Süli Tamarát, aki lányként az országban másodiknak vállalt és sikeresen tört téglát – ami a férfi versenyzőknek kötelező csak, és ott sem sikerült mindenkinek. Tamara, és egy korábbi vizsgán Pósfay Bernadett – a női téglatörők – bizonyítják, hogy ha fejben ott vagy, ha eldöntöd, hogy sikerül, akkor képes vagy rá. Ha a legkisebb kétely is felmerül benned, akkor nem vagy képes ilyen rendkívüli teljesítményre. 


„Március óta, közel háromnegyed éve nincs eseményünk, pedig nálunk, mint minden harcművészetben a személyes jelenlét kiemelten fontos. Mostanában minden online, az interneten keresztül történik, az edzések is a legtöbb klubban állnak.” – folytatta a Nagymester. „Nehéz helyzetben van a sportág, csak remélni tudjuk, hogy taekwon-dosaink nem veszítik el a motivációjukat. Nagyon elégedett vagyok, hogy 61 ember olyan fegyelemről tett ma tanúbizonyságot, olyan felelősségteljesen viselkedtek és követtek minden szabályt, hogy ha így tenné ezt mindenki a világban, már rég eltűnt volna ez a vírus. Szeretném megköszönni a 2. kerületi Tankerület vezetőinek és a Fillér utcai Általános Iskolának, hogy ezt a nem mindennapi, és emlékezetes vizsgát lehetővé tették számunkra.” 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.