2020. szeptember 9., szerda

Bemutatjuk a Magyar ITF főtitkárát: Szalai István IV. Danos mestert

🎙 Kicsit személyesen kezdve, mesélnél pár szót magadról? A taekwon-do-n kívüli életedről? 

➡️Taekwon-do-n kívüli életem ritkán van, a Taekwon-do meghatározó része az életemnek. Jogász a végzettségem, ezen a területen is dolgozom elég régóta, mint oktató, illetve klubvezetőként a Győri Sárkányok SE életét és edzésmunkáját irányítom, vagy szövetségi tevékenységet végzek, tehát minden napra jut Taekwon-do, ami számomra már életforma. 

🎙 Mióta életed része a taekwon-do, mikor, hol, kivel kezdted? 

➡️1984-ben találkoztam először a Taekwon-do-val. Korábban kissrácként Judo-t tanultam, majd karatéra váltottam, mivel szülővárosomban akkor csak ezek a harcművészetek voltak elérhetőek. 1984-ben aztán két fiatalember révén Salgótarjánba is eljutott a Taekwon-do, bár csak közvetett úton a hatvani klubon keresztül. Középiskolásként aztán már vonattal vagy autóval sűrűn látogattunk hatvani és más hazai klubedzéseket, én azt gondolom, hogy a Taekwon-do szellemisége ettől kezdve örökre meghatározta és határozza a mai napig is az életemet. Később rám maradt a salgótarjáni kis csapat vezetése, és én minden lehetőséget megragadtam a tanulásra, számos alkalommal volt pl. lehetőségem a GM Harmat László által vezetett Marczibányi téri és később a Fillér utcai központi edzéseket is látogatni és közvetlenül a Nagymestertől tanulni. Fiatal "katonaként" Kozák László Mester edzésein is tanulhattam. Később, Győrbe kerülve, Géczi Gusztáv Mesternek köszönhetően itt is beindult a Taekwon-do és a győri klub egyik alapító tagjaként azóta is itt tevékenykedem és egy ideje vezetem is a klubot Guszti Mestert váltva a klubvezetői pozícióban. Hálával tartozom mindenkinek, aki erre az útra vezetett és azoknak, akik ezen az úton ma is támogatnak. 

🎙 Milyen pozíciót töltesz be a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnökségében, és mióta végzed ezt a feladatot? 

➡️2016-ban ért az a megtiszteltetés, hogy GM Harmat László Nagymester felkért, hogy legyek tagja az Elnökségnek. Az akkori tisztségválasztó közgyűlésen a klubvezető mesterek a Fegyelmi Bizottság elnökeként szavaztak bizalmat nekem, majd egy kis szervezeti átalakulás folytán 2018-ban Szalay Gábor Mestert váltottam a főtitkári pozícióban, aki ekkor szövetségi kapitányi megbízást kapott. A 2020-as tisztújító közgyűlés ismét főtitkári minőségemben erősített meg, amely bizalmat a tőlem telhető korrekt munkával szeretném viszonozni a tagságnak. 

🎙 Mit jelent ez a pozíció, mik a fő feladatok? 

➡️Főtitkárként a Szövetség hivatali és adminisztratív feladatait koordinálom és irányítom, egyben igyekszem folyamatos megfelelést biztosítani a hatályos jogszabályok szerinti működéshez. Ebben szerencsére egy nagyon jól működő Elnökség és tapasztalt Mesterek, klubvezetők vannak segítségemre, köszönet érte. 

🎙 Van egy olyan emlékezetes esemény, történet, mozzanata a taekwon-do-s életednek, ami nagy hatással volt rád és amit szívesen megosztanál? 

➡️Rengeteg élményem van, kezdve az első, a hatvani klubbal Hollókőn eltöltött edzőtáborral, ahol Dr. Antal László Mestertől tanulhattunk nagyon sokat és ahol még gémes kútból mosakodtunk az udvar közepén, valamint szalmazsákon aludtunk a tradicionális parasztházban. Aztán a sok kemény edzés fantasztikus mesterek vezetésével, a klubban és a Szövetségben beköszöntött pozíciók adta feladatok. De a legbüszkébb érzés a saját nevelésű fiatalok fejlődésének látványa, a válogatott versenyzőkkel átélt sok izgalom és az éremosztások hangulata. Amikor az ember világversenyen dobogón látja a tanítványait, köztük saját gyermekét, akkor büszke a könnyeire. Azt gondolom, hogy aki egyszer erre az útra lép, a Taekwon-"DO" mindig a jó irányt fogja mutatni, amin kellő alázattal végigmenve a harcművészetből életforma válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.