2021. május 7., péntek

Mesterek mester feleségei: Ismerjétek meg Kosztyu Veronika, III. Danos mestert

🎙 Kicsit személyesen kezdve a beszélgetést, hogyan és mikor ismerkedtetek meg a férjeddel, Kosztyu György IV. Danos mesterrel – a Taekwon-do volt előbb vagy szerelem?

👉 A taekwon-do volt előbb. Gyurira a 2010-es danvizsgáján figyeltem fel. Nagyon tetszett a habitusa, ahogy vizsgázott és segített társainak. Végül 2011-ben, egy születésnapi bulin sikerült közelebbről megismerkednünk, két hónap után össze is költöztünk. Egy évvel később összeházasodtunk.

🎙 Ahogy a jól ismert mondás tartja, minden sikeres férfi mögött egy ugyancsak sikeres nő áll. Vajon érvényes-e ez a megállapítás nálatok is a Taekwon-doban elért közös szakmai sikerekre, vagy netán az élet más területein elért egyéni sikereiteknek is részese lehetett a párotok?

👉 Igen. És fordítva is így van. Nem lettem volna ilyen eredményes Gyuri nélkül.

Ketten egy erős csapatot alkotunk. Abszolút kiegészítjük egymást, ugyanakkor mindketten elég határozottak és akaratosak vagyunk. Amikor a technikámat javítja, időnként nehezen fogadom el... Aztán ugyanazt megkapom Smicától is (Meilinger László, V. Dan mester – a szerk.), akkor már oké.

🎙 A harcművészet felépítését egyértelműen meghatározó övfokozati hierarchia mellett a családon belül számít-e valamit az eltérő övfokozat?

👉 Gyuri szokta mondani, rendőréknél az asszony mindig egy rendfokozattal feljebb van, így kvittek vagyunk... (Gyuri IV. Danos, én III.)

🎙 Kislányotok is Taekwon-dozik? Szokott együtt edzeni a család?

👉 Milus 5 éves múlt, időnként beáll edzésre, de egyelőre a balett a nagy szerelem nála.

🎙 Nőként van, amit másként élsz meg a Taekwon-doban, máshogy látsz vagy másképp csinálsz, mint a férjed vagy mint más férfi edzőtársaid?

👉 Nem hiszem, hogy lenne különbség. Talán annyi, hogy a nőknek is lehetne 5 töréstechnika versenyeken, mint a férfiaknak.

🎙 Mi volt a legemlékezetesebb Taekwon-dos esemény az életedben?

👉 Az első danvizsgám, amikor törésnél a Nagymester rám nézett és azt mondta: „Megy neked a három is, nem?” Így 3 deszkát törtem songkallal. Ment.

👉 Az EB arany, amikor az aktuális világbajnokkal szemben nyertem. A dobogó tetején állni fantasztikus érzés.

👉 A csapat EB aranyérem Mariborban. Az a bizonyos dollyo chagi, amivel a széttörés eldőlt.

🎙 Mit adott neked a Taekwon-do?

👉 Az életemet, a családomat, a céljaimat... az utamat!

🎙 Szoktátok-e a férjeddel kitárgyalni közösen a Taekwon-dos eseményeket, szakmai dolgokat, klubbéli vagy szövetségi ügyeket, kikéritek-e és megfogadjátok-e egymás tanácsát?

👉Gyakorlatilag a klub dolgait együtt csináljuk. A papírmunka, a szervezés, a szülőkkel való kapcsolattartás inkább az én feladatom. Az edzéstartás pedig az övé. Mindent megbeszélünk, így sokkal könnyebb.

🎙 Mit üzensz a felnövekvő generációknak, a lányoknak külön? Szerinted miért érdemes a nőknek is harcművészetre, taekwon-dora járni?

👉 A fiataloknak, nem külön a lányoknak inkább... Amikor lusta vagy és nincs kedved, erőd lemenni edzésre, szedd össze magad és menj! Edzés után érzed majd mennyire megérte...

A taekwon-do a legjobb, ami történhet bárkivel, ne hagyjátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.