2020. december 4., péntek

Bemutatjuk a Magyar ITF Szövetség Orvosi Bizottságának Vezetőjét, Dr. Mészáros Iván IV. Dan Mestert

🎙 Kicsit személyesen kezdve, mesélnél pár szót magadról? A taekwon-do-n kívüli életedről? 

➡️ Orvos vagyok, baleseti sebészként dolgozom Veszprémben 1984 óta. Családommal Balatonalmádiban lakunk, három gyermekem van, a két nagy már kirepült, 3 unokával ajándékoztak meg. A harmadik gyermek is kirepülőben van, negyedéves orvostanhallgató. Ő viszi egyedül tovább a szakmánkat (feleségem is orvos). A taekwon-don kívül is sokat sportolok, teniszezem, síelek. Szeretünk utazni, hacsak tehetjük, útra kelünk, nemcsak külföldre, hanem idehaza is. Kedvenc időtöltéseim egyike az olvasás, ezenkívül a kertben is sokat tevékenykedem. 

🎙 Milyen pozíciót töltesz be a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnökségében, és mióta végzed ezt a feladatot? Mit jelent ez a pozíció, mik a fő feladatok? 

➡️ Az Orvosi Bizottság vezetője vagyok, most kezdtem meg a második ciklust ebben a funkcióban. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az elnökség tagja lehetek, igyekszem megfelelni az elvárásoknak. 

A dan vizsgákon rendszeresen részt veszek, én adom az orvosi biztositást. Ezenkívül bárki fordulhat hozzám segítségért, ha tudok, akkor segítek. 

🎙 Van olyan emlékezetes esemény, történet, mozzanata a taekwon-do-s életednek, ami nagy hatással volt rád, és amit szívesen megosztanál? 

➡️ Nagyon régóta tagja vagyok a magyar taekwon-do-s közösségnek, 1979-ben kezdtem egyetemi éveim alatt, Angyalföldön, Viszler József volt az első edzőm. Időnként tartott edzést nekünk Harmat László Nagymester is. Többször járt az edzéseken az akkori élvonal, akiket szájtátva néztünk, elérhetetlennek tűnt még a zöld öv is. Akkoriban ismertem meg Somlai Jánost is, akitől Veszprémbe kerülésem után rengeteget tanultam, és nem csak a taekwon-doról. Meg kell említenem Sebestyén Pált is, de a többiekről sem szabad megfeledkezni! Igazi közösségbe kerültem, ahol tiszteljük, becsüljük, szeretjük egymást, nagyon hálás vagyok érte! Taekwon-dos élményként talán a II. danra való felkészülés volt az egyik legemlékezetesebb számomra, sokan vizsgáztunk akkor, hihetetlen jó hangulatú felkészülés és majd utána vizsga következett. 

🎙Mit adott neked a taekwon-do? 

➡️ Nehéz röviden összefoglalni. Kitartást, önfegyelmet, a másik tiszteletét, megbecsülését, alázatot. Hihetetlen közösséget, az egymás iránti segítőkészséget. Valamilyen módon életformát, a mozgás szeretetét – bár az gyerekkorom óta bennem van. Sokszor átsegített a nehézségeken, nélküle biztosan más lennék. 

🎙Zárásként mi az, amit elmondanál a ma felnövő generációnak? 

➡️ Csak nagyon röviden: Tanuljanak, képezzék magukat, próbáljanak olyan foglalkozást találni, amit szívvel-lélekkel csinálnak! Nagyon fontosnak tartom a rendszeres mozgást, mindegy, hogy mit, de rendszeresen mozogjanak. Ez nem a fiatalság kiváltsága, mindig meg lehet találni a kornak megfelelő mozgást! A régi mondást idézve: Ép testben ép lélek! Járjanak közösségbe, törődjenek egymással, ne hagyják, hogy a modern kor „vívmányai” bedarálják őket, van élet a számitógépen, okostelefonon kívül is! Olvassanak sokat, ismerjék meg hazájukat, a múltjukat, legyenek büszkék arra, ahova születtek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.