2020. december 7., hétfő

A tradicionális küzdelem története

Talán sokan emlékeztek a 2005-ös Budapesti Taekwon-do Szupershow-ra, és az ott látott Mátrix bemutatóra, amit Szász Péter (VI. Dan) és Pataki Krisztián (V. Dan) mesterek mutattak be.


De azt tudtátok, hogy ezzel indult a tradicionális küzdelem története?

A két mester egy, a Mátrix film ihlette küzdelmi jelenetet mutatott be, előre megtervezett és begyakorolt koreográfia alapján, hol lassított, hol felgyorsított látványos, akrobatikus elemekkel.

A bemutatón ott volt Paul Weiler nagymester is, aki akkor még a Német Szövetség vezetőjeként jelent meg (ma ő az ITF Világszövetség elnöke). Annyira megtetszett neki a bemutató, hogy felkérte a mestereket, mutassák ezt be a Dortmund-i Világbajnokság megnyitó ünnepségén is. 

A bemutató után a magyar csapat Szász Péter és Pataki Krisztián mesterekkel speciál törésben még a dobogóra is felállhatott.

A Világbajnokságon a Világszövetség vezetője, Trân Triêu Quân nagymester elmondta, hogy már régóta gondolkodott egy új, különleges versenyszám bevezetésén és meghívta a magyar mestereket, mint ötletadókat, hogy a következő VB-n, Kanadában legyenek ott, és már mint versenyzők is szerepeljenek az ott debütáló tradicionális küzdelem versenyszámban - ahonnan világbajnoki bronzérmmel tértek haza, és azzal a büszkeséggel, hogy egy új versenyszám elindítói lehetnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.