2020. szeptember 7., hétfő

Bemutatjuk a Magyar ITF alelnökét: Fülpesi Tibor VII. Danos mestert

🎙 Kicsit személyesen kezdve, mesélnél pár szót magadról? A taekwon-do-n kívüli életedről?

➡️ Születésem óta Sülysápon élek a családommal együtt, van két gyermekünk, Viktória lányom és Tibor fiam. Foglalkozásom villanyszerelő, jelenleg is ebben tevékenykedünk a fiammal. Van egy közös vállalkozásunk, együtt dolgozunk, ami örömteli mindkettőnk számára. 

Eleinte nem volt egyszerű feladat a munka, a család és a Taekwon-do megfelelő összehangolása, de mivel a családom mindig is támogatott a Taekwon-do irányában ez nagyon sok erőt és kitartást adott számomra, később már sok mindent alárendeltem a harcművészetnek, mivel egyre erősebben éreztem, hogy életem egyik legfontosabb részévé vált. 

🎙 Mióta életed része a taekwon-do, mikor, hol, kivel kezdted? 

➡️ Ez év májusában volt 41 éve, hogy megismertette velem Harmat László nagymester ezt a nagyszerű harcművészetet, melyre mindig is hálásan gondolok vissza. 1979-ben kezdtem az ország akkor még egyetlen, alapító klubjában. Az első edzések nagy hatással voltak rám, majd örök szerelem alakult ki a Taekwon-do iránt. El sem tudnám képzelni, hogy abbahagyjam, ennyi év távlatából is, még mindig érzem magamban a folyamatos motivációt a gyakorlásra. Az elvem, hogy nincs olyan technika, amit tökéletesen eltudnánk sajátítani, mindig is csiszolni, finomítani kell az adott mozdulatokon. 

Harmat László megbízásából 1986-ban megalapítottam a saját klubomat Sülysápon, időközben felkértek a monori taekwon-do szakosztály részéről az edzések ottani vezetésére is, azóta egy csapatként versenyeznek a tanítványok. Az elmúlt több mint 34 év alatt, sok-sok tanítvánnyal sikerült megismertetni a taekwon-do-t. Időközben az ország egyik legeredményesebb csapatává nőttük ki magunkat, számos hazai és Európa Bajnoki címmel, Európa és Világ Kupa éremmel büszkélkedhetünk. 

Jelenleg is aktívan vezetem az edzéseket, heti hat edzésem van, fáradhatatlannak érzem a mai napig ezt a munkát. Van úgy, hogy fáradtan érkezem az edzésre a napi munka után, de amikor elkezdek foglalkozni a tanítványokkal, elmúlik a fáradtságom, mert feltölt a csapat légköre, a tanítványok szeretete. Számomra a tanítványok tanítása, nevelése egy nemes dolog, hihetetlen érzés az, amikor látom, hogy egyre eredményesebbek, egyre magasabb szintű lelki és szellemi fejlődést érnek el, és bízom benne, hogy ez által egy magasabb szinten élhetnek majd, az életük folyamán. 

🎙 Milyen pozíciót töltesz be a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnökségében, és mióta végzed ezt a feladatot? 

➡️ Alelnökként dolgozom Dr. Somlai János és Máté Zoltán mesterekkel együtt, ha jól emlékszem, hatodik éve. 

🎙 Mit jelent ez a pozíció, mik a fő feladatok? 

➡️ Azon dolgozunk, hogy egy minél jobb és hatékonyabb szövetség legyünk, mind a hazai és nemzetközi szinten. Ez természetesen nagyon sok feladattal jár, de köszönhetően az elnökségen belüli egységnek, úgy érzem mára sikerült egy olyan szövetséget felépíteni, mely által büszkén kijelenthetjük, hogy jó úton vagyunk, de még mindig van és lesz is, amin tevékenykednünk kell. 

Az alelnöki feladatok mellett övvizsgákat tartok, hosszú évek óta segítem a nagymester által tartott dan vizsgákat. 

🎙 Van egy olyan emlékezetes esemény, történet, mozzanata a taekwon-do-s életednek, ami nagy hatással volt rád, és amit szívesen megosztanál? 

➡️ Hát bizony nagyon sok élmény kísérte végig az eddigi taekwon-do-s életemet. Az egyik ilyen, amikor Szövetségi kapitány voltam, közel 8 évig, nagyon szerettem vezetni a válogatott edzéseket, sokat adott számomra. Ezalatt az időszak alatt, számos olyan élményben lehetett részem, mint a közös keretedzések, a hétvégi edzőtáborok, a világversenyeken való részvétel, sikerek, érmek, majd a himnuszt megkönnyezve hallgatni, ez utóbbinál számomra talán nincs is nagyszerűbb érzés. Végül összekarolva együtt közösen elénekelni a csapatnótánkat az „Érik a szőlőt…”. 

Vagy amikor valamikor régen Hatvanban tartottunk a nagymester vezetésével erődemonstrációs edzést, felemelő és nagyszerű érzés és egyben nem kis kihívás volt kb. 500 taekwon-dosnak edzést tartani. 

Talán még kiemelném az I.Danos vizsgámat, mikor mesterré avatott nagymesterünk, majd 2019-ben a VII. danos vizsgát, Máté Zoltán mesterrel együtt. Felemelő és felejthetetlen érzés számomra. 

A legnagyobb élmény az alapító Nagymester Choi Hong Hi szemináriumain részt venni, közvetlen tőle tanulni. 

👉Mit adott nekem? 

➡️ Egy olyan életszemléletet, mely által egy boldogabb és élhetőbb életet kaptam. Büszkeséggel tölt el, hogy gyakorolhatom ezt a harcművészetet és tagja lehetek a Magyar ITF Taekwon-do Szövetségnek, melyet olyan elhivatott mesterek alkotnak, akikkel öröm együtt lenni. 

👉A legszebb? 

➡️ A tanítványok szeretete, tisztelete.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.