2021. október 28., csütörtök

Éremesélyesek a magyarok az Európai Taekwon-do Bajnokságon

2021. november 23-28 között kerül megrendezésre a 35. Felnőtt és 26. Ifjúsági Európai Taekwon-do Bajnokság Spanyolországban, La Nucia-ban.

A pandémia alatt ez az első ilyen rendezvény, ahol személyesen mérettethetik meg magukat a versenyzők, a szigorú járványügyi előírásokat betartva.

Összesen 27 nemzet 973 nevezése érkezett be eddig, de a nevezés lezáródott, ez a létszám már nem fog változni.

Magyarország 20 versenyzője 40 kategóriában indul. Bár ez a válogatott csapat még nem teljes, többen még nem tudnak részt venni a versenyen, így is a tizedik helyen vagyunk a leadott nevezések számát tekintve.

Hazánk két bírót is delegál: Gombos Attila VI. Dan és Solti Attila VI. Dan bíráskodnak a versenyen.

Szalay Gábor VI. Dan, Szövetségi Kapitány, a válogatott edzője elmondta:

"Igaz, hogy még nem teljes a csapat, de a felmérések alapján igazán jók az előjelek. Egyénileg és csapatban is érmeket várok, főleg a törés versenyszámokban. Versenyzőink közül többen is teljesítik az összes alapszintet, valamint a csapatok tagjai is kiemelkedő teljesítményt mutatnak.

Ha mindenki hozza, amit tud, akkor több érem is lehet egyéniben és csapatban is, az előző évek eredményei alapján.

De a küzdelemben is bizakodó vagyok. Most lett vége a kickbox világbajokságnak, ahol Mezei Niki és Zsarkó Peti is taekwon-dosként lettek világbajnokok, ez jó gyakorlás volt és nagyon jó előjel.

A felkészülés nem volt egyszerű, hiszen mindenki tudja, egy nagyon nehéz időszakon vagyunk túl.

A csapat hozzáállása viszont példaértékű, odatették magukat, készültek rendesen. Az online VB-n is lett két Bronz érem, több 5. hely is – ezek nagyon jó eredmények.

Küzdelemben sajnos a felkészülés nehézkes volt, mert nem voltak versenyek, így ezt nehéz lemérni.

Van olyan nemzet, ahol folyamatosan edzettek, van, ahol egyáltalán nem, így a különböző versenyszámokban nagy meglepetések lehetnek, most kell felmérni az erőviszonyokat.

Összességében jó pár érem ott lehet majd a tarsolyunkban.

A felkészülési időszak egyik nagy állomása volt az augusztusi válogatott edzőtábor. A válogatottnak és a hozzájuk kötődő kluboknak adtam lehetőséget, 80 ember edzett együtt. Hihetetlen élmény volt és rengeteget lehetett tanulni.

Több kisebb válogatott edzést is tartottunk, ami specializálódott, egyszer csak törésre, máskor csak formára, vagy csak a küzdelemre koncentráltunk. Az edzők nagyon nagy segítséget adtak, az otthoni munka nagyon fontos. Poós Péter mester is be szokott segíteni a tradicionális részébe és Enyingi László mester is nagyon sokat adott mind a tradicionális rész edzésébe, mint a törésnél, csakúgy mint Vajky László mester. Ráday Imre és Zsarkó Peti mesterek a küzdelemben készítették a versenyzőket. De nagyon nehéz kiemelni bárkit is, mert az edzők igazi csapatként dolgoznak céljaink elérése érdekében. A versenyzők pedig fegyelmezetten csinálták, amit kijelöltünk nekik.

Célom az, hogy a magyar válogatott 1-2 éven belül az erős középmezőny helyett az élmezőnybe kerüljön, hogy számoljanak velünk az ellenfelek. Erősek vagyunk, még erősebbek leszünk."

A 2021 évi Európa Bajnokság válogatott kerettagjai:

1 APÁTI BÁLINT

2 BARTA DORINA

3 BÉCSI NIKOLETT

4 DARNAI JÁNOS

5 DIENES ERIK

6 ENYINGI ÁDÁM

7 ENYINGI SÁRA ANNA

8 GYOVAI-RAFA TAMÁS

9 KAZINCKI TIBOR

10 KÖNCZÖL ALEXANDRA

11 LOVÁSZ HANNA

12 MEZEI NIKOLETT

13 MOLISZ ZOLTÁN

14 PENCZI ANDREA  

14 PRISKIN FERENC

15 SZALAI MAJA

16 SZALAY GÁBOR

17 SZÁSZ PÉTER

18 SZILASSI-HORVÁTH RÉKA

19 TATORJÁN ANNA

20 ZSARKÓ DÁNIEL PÉTER



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.